Öckerö Båttrafik Informerar om Covid-19 & leveranser

Covid-19

Öckerö Båttrafik vädjar till oss resenärer att vi alla håller AVSTÅND till färjepersonalen.
Tänk på detta hela tiden när ni är ombord på färjan.

På väg till eller från provtagning för Covid-19 är detta så klart ännu tusen gånger viktigare. Liksom avstånd till andra passagerare. Munskydd kan också vara lämpligt vid dessa situationer.

Nya rutiner för matvaruleveranser

Öckerö Båttrafik testar ett nytt koncept med en större vagn som man kan ställa färjelägren för att sedan ta med på tillbaka vägen. Syftet är att få en trygg hantering och att kunna hålla avstånd i hela transportkedjan. Det kommer även vara ergonomiskt fördelaktigt för färjepersonalen så att vridlyften minmeras.

En annan viktig punkt är att Öckerö Båttrafik kommer från 1 december att fakturera respektive handlare 7kr/låda dom fraktar ombord Burö. Det är viktigt från flera perspektiv! En reglerad transportkedja innebär ett större ansvar för kommunen då Öckerö Båttrafik har en fraktsedel, alltså ett bevis på att godset är ombord och att den kommer till rätt mottagare. Av rättviseskäl kan inte Öckerö Båttrafik ge stöd i att subventionera någon leverantör då enhetlig hantering är viktig och dom fakturerar andra fraktleverantörer kontinuerligt.

Inläggsförfattare: Markus H